Pannen met een PFAS-vrije keramische anti-aanbaklaag zijn een uitstekende keuze voor wie gezond en milieubewust wil koken. Met hun hoogwaardige anti-aanbaklaag bieden deze pannen niet alleen uitstekende kookprestaties, maar dragen ze ook bij aan een veiligere en gezondere keuken. Om ervoor te zorgen dat je pan met een keramische anti-aanbaklaag jarenlang meegaat, is het juiste onderhoud essentieel. In deze blog delen we enkele handige tips om je pan in topconditie te houden.

Pannen met een Keramische Anti-aanbaklaag en de Vaatwasser: Een Goede Combinatie?

Sommige fabrikanten geven aan dat hun pannen met een keramische anti-aanbaklaag vaatwasmachinebestendig zijn. Het lijkt een gemakkelijke oplossing om je pan zonder zorgen in de vaatwasser te zetten, maar er zijn enkele belangrijke zaken om in gedachten te houden. De agressieve reinigingsmiddelen in vaatwastabletten kunnen op termijn de anti-aanbaklaag aantasten. Dit kan ervoor zorgen dat je pan sneller gaat aanbakken, wat je natuurlijk wilt vermijden.

Handafwas: De Beste Manier om je Pan met een Keramische Anti-aanbaklaag te Onderhouden

Voor de langste levensduur van je pan met een keramische anti-aanbaklaag raden we aan om deze met de hand af te wassen. Gebruik lauw/warm water en de zachte kant van een schuursponsje of een afwasborstel. Het goede nieuws is dat je vaak weinig tot zelfs geen afwasmiddel nodig hebt om je pan perfect schoon te krijgen. Vermijd het gebruik van harde schrobmaterialen, omdat deze de anti-aanbaklaag kunnen beschadigen. Wacht ook tot de pan is afgekoeld voordat je deze met koud water afspoelt; dit helpt om thermische schokken te voorkomen die de pan kunnen beschadigen.

Hardnekkig Vuil in je Pan met een Keramische Anti-aanbaklaag? Zo Verwijder je het Eenvoudig

Hoewel pannen met een keramische anti-aanbaklaag bekend staan om hun uitstekende anti-aanbakprestaties, kan het soms gebeuren dat er toch iets blijft kleven. In dat geval hoef je niet hard te schrobben. Vul de pan na het bakken met wat warm water en laat deze ongeveer een uurtje staan. Tegen de tijd dat je klaar bent met eten, is het aangebakken voedsel vaak al losgeweekt, waardoor het eenvoudig te verwijderen is zonder de anti-aanbaklaag te beschadigen.

Waarom Goed Onderhoud Belangrijk is voor Pannen met een Keramische Anti-aanbaklaag

Als je hebt geïnvesteerd in een hoogwaardige pan met een keramische anti-aanbaklaag, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Door je pan goed te onderhouden en schoon te maken, verleng je de levensduur en behoud je de uitstekende kookeigenschappen die pannen met een keramische anti-aanbaklaag zo populair maken.

Onthoud: goed onderhoud is behoud. Met de juiste zorg blijft je pan met een keramische anti-aanbaklaag je jarenlang trouw dienen in de keuken. De anti-aanbakpannen van BergHOFF zijn bijvoorbeeld uitgerust met de CeraGreen keramische anti-aanbaklaag, die niet alleen uitstekende prestaties biedt, maar ook bijdraagt aan een gezondere kookomgeving.

Latest Stories

Alles bekijken

Keramische Anti-aanbaklaag Schoonmaken: Tips voor Langdurig Gebruik

Keramische Anti-aanbaklaag Schoonmaken: Tips voor Langdurig Gebruik

Pannen met een PFAS-vrije keramische anti-aanbaklaag zijn een uitstekende keuze voor wie gezond en milieubewust wil koken. Met hun hoogwaardige anti-aanbaklaag bieden deze pannen niet alleen uitstekende kookprestaties, maar dragen ze ook bij aan een veiligere en gezondere keuken. Om...

Lees meer

Wat zijn Downdraft Pannen en Potten?

Wat zijn Downdraft Pannen en Potten?

In moderne keukens worden downdraft afzuigkappen steeds populairder. Deze innovatieve dampkappen zorgen voor een efficiënte afzuiging van kookdampen en rook, rechtstreeks van het kookoppervlak naar beneden. Bij DownDraft Chef begrijpen we de voordelen van deze systemen en bieden we een...

Lees meer

Ontdek de PFAS-vrije CeraGreen Anti-aanbaklaag van BergHOFF

Ontdek de PFAS-vrije CeraGreen Anti-aanbaklaag van BergHOFF

Bij Downdraft Chef hechten we veel belang aan de kwaliteit van de producten van BergHOFF die we aanbieden, waaronder de innovatieve PFAS-vrije CeraGreen antiaanbaklaag. In deze video laten we zien hoe de CeraGreen coatings van BergHOFF door de meest uitgebreide...

Lees meer